Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kerava 19.9 Alue-joukkuemestaruudet

torstai 23. syyskuuta 2010


Noniin, nyt on nekin kisat käyty! :) Meillä meni hyvin ja huonosti, laidasta laitaan :D hehheh! Sääolosuhteiden takia kisat oli siirretty maneesiin, joka harmitti varmasti monta ratsastajaa.

Saavuimme kisapaikalle joskus yhden jälkeen. Kävin ilmottautumassa ja kävelemässä radan. Esteet oli ihan mukavan kokoisia ja rata kiva. Oli mahdollisuus joko tehdä pitkät tiet tai kääntää. Kerrankin sai tehdä lyhyitä teitä eikä baanata täysiä... Siinä sitten oli aikaa katsoa muutamia suorituksia kun olin vasta 63 lähtijä. Yllättävän moni teki pitkät tiet. Varmasti moni antoi hevosen totutella taas maneesiympäristöön. Me oltiin loren kanssa hypätty jo maneesissa edellisissä treeneissä, joten en uskonut ongelmia tulevan. Lähdettiin sitten pikkuhiljaa laittamaan heppaa kuntoon ja lähdin verkkaamaan.

Verkka oli kamala. Ei ollut määritettyjä suuntia, ties kuinka monta kertaa yksi nimeltämainitsematon ratsukko ratsasti meitä PÄIN. Esim. kun olin ratsastamassa ristikkoa päin ja huusin kovaan ääneen "ristikko!" ja katsoin ettei ketään tule niin tämä kyseinen ratsukko suihkasee täysiä päin vasemmalta. Lore sai tietysti kivat sävärit siitä eikä verkka ollut todellakaan mitenkään "rentouttavaa". Sain kuitenkin ajoissa verryteltyä ja siirryin maneesille valmistautumaan ja odottamaan vuoroa. Maneesiin päästyäni ravailin ja laukkasin ympäri maneesia häiritsemättä kuitenkaan suorittajaa. Näytin hevoselle paikkoja ohi ratsastaen eikä se tuntunut olevan moksiskaan. Lähtömerkin saatuani lähdin ratsastamaan kohti ekaa estettä, heppa tuntui olevan tatsissa ja kuuliainen joten ratsastin suunnitelmien mukaan lyhyet tiet jotka onnistui varsin hyvin ja saatiin puhdas rata! Suorituksen jälkeen kuulutettiin että oltiin tällä hetkellä neljänsiä! Olin super-tyytyväinen :) Menin ravailemaan hetkeksi ja sitten heppa sai kävellä juoda ja lepäillä.

Tässä välissä kävin kävelemässä joukkueeni kanssa (Uhu, uudenmaan hevosurheilijat) joukkuemestaruus-luokan radan. Radalla oli paljon tekemistä, mutta ei todellakaan mitään mahdotonta tai todella vaikeaa. Esteet oli aika vaihtelevan korkuisia, esim ensimmäinen ja sarja olivat todella pieniä, kun taas esim. esteet 2,5 & 6 esteet olivat kyllä mun silmään tapissaan, joka saattoi myös johtua siitä että se oli mun toinen 110cm ja esteet tietty tuntuivat isoilta. Radankävelyn jälkeen oli palkintojenjako ja mun ohi oli mennyt pari, mutta kun luokka jaettiin kahteen säilytin sijotukseni eli oltiin neljänsiä! Upeeta :) P.s. enpäs ole ennen ollut alue-estekisoissa palkintojenjaossa!

Sitten olikin sitten piiitkä aika siihen 110cm starttiin ja pelkäsin hevosen väsyvän. Vielä kun joku ratsukko oli rikkonut esteen radalla ja meni todella kauan kun he saivat sen korjatuksi. Toki eihän sille mitään voi, mutta oli ikävää meille odottajille. Lämmittelin heppaa vain vähän ja otin pari hyppyä pystylle ja sitten luokkakorkuiselle okserille. Menin sitten hyvissä ajoin valmistautumaan maneesille. Kun pääsin maneesiin lore oli kiinnostunut kaikesta muusta paitsi ratsastajasta ja suoritukseseta. Korvat hörössä se töllötti yleisöä ja steppaili. Ei keskittynyt ollenkaan mihinkään, ei käynyt mielessäkään kuunnella ratsastajaa.. En kauaa kerennyt koittaa saada hevosta kuulolle kun sain jo lähtömerkin.

Koitin ottaa mahd. hyvän laukan ja hevosen kasaan ja lähdin ratsastamaan ekalle esteelle. Hevonen ei noussut tarpeeksi nopeasti edestä ja puomi tiputettiin suorastaan polvilla alas. Jes, hyvin alko! 2 este meni hyvin kun taas 3 esteellä ei taas koivet noussu ja rytinällä polvilla vedettiin sekin alas. Sitten heppa tsemppasi 3 seuraavaa estettä kun taas sarjan b-osan tiputti. Meinasin jo keskeyttää. Mutta jatkoin radan loppuun ja tulokseksi tuli 12vp. En ymmärtänyt mistä johtui, koska ponnistuspaikat onnistui aika hyvin ja lähestyin ihan hyvin mutta jätkä roikotti etujalkoja oikein huolella. Kotona se on ollut niin terävä.. Pettyneenä lähdin radalta. En vaan tiennyt mikä meni vikaan. Kaikki yritti lohduttaa että se oli hyvä suoritus silti mutta silti harmitti todella paljon, koska joukkueeni joutui sitten kärsimään huonon suoritukseni takia. Pettymystä suurensi varmasti vielä se, kun 100cm oli mennyt niin hyvin, ja kun 110cm ei mennytkkään yhtään hyvin. Menin ravaamaan hepan pois ja hoidettiin se hyvin ja talutettiin. Pistettiin sitten heppa koppiin ja jäin katsomaan hoitajan Emmin kanssa vielä muiden joukkuelaisteni suoritukset. Kaisu ja Holas meni siistin radan, harmillisesti yksi turha pudotus, ja Laura ja Rowil meni tosi siistin nollan! Jos mä olisin mennyt puhtaan oltaisiin saatu joukkue-tulokseksi 4vp! Mutta ei voi mitään. Aina ei mene hyvin. Tämän jälkeen lähdimme ajamaan kotia kohti myöhään illalla. Olihan kisoissa tullut oltua 6h^^

Kotona videon katsottuani ja mietiettyäni huomasin asioita jotka vaikutti rataan. Jännityksessäni keräsin liikaa ohjia käteen. Hevonen ei yksinkertaisesti saanut tarpeeks tilaa hypyissä, kun ohjat olivat liian lyhyet, ja siksi pudotuksia tuli. Toki lore oli myös väsynyt, jonka takia ei niin jaksanut skarpata. En enään harmittele niin paljon sitä suoritusta. Ja hei, sijotuttiinhan sentään hienosti 88 ratsukon joukosta metrissä! Mitä mä tässä angstaan! Ajatus vaan seuraavin kisoihin, jotka olisi 2.10 ypäjällä, mikäli kyyti hoituu! Täytyy vaan taas sanoa, että kyllä mul on HIENO HEVONEN!<3

Tässä vielä kooste keravan kisoista:

6 kommenttia:

 1. etkös menekään sinne aluejoukkuekoulukisoihin? vai lukiko jossain jo tästä

  VastaaPoista
 2. joo piti mennä, mutta ei meidän seurasta saatukkaan joukkuetta kasaan.. :(

  VastaaPoista
 3. Onnea Roosa hienosta sijoituksesta metrissä! Ja taputukset Lorelle, se on ihan mahdottoman hieno hevonen!

  VastaaPoista
 4. Aika kevyesti hyppeli tota metriä :DD

  VastaaPoista
 5. Juu ei tarvii kamalasti herran ponnistaa :D on kuitenkin hevosellakin jo kokoa :D hehheh

  VastaaPoista