Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Roosa


 Kuka minä olen?
Olen 22 vuotias nuori nainen Keravalta. Minut tunnistaa pitkistä lainehtivista vaaleista hiuksista ja pituudesta (177cm). Olen huumorintajuinen, avoin ja rento tyyppi. Olen valmistunut vuonna 2014 Media-assistentiksi ja tällä hetkellä käyn töissä miettien jatko-opiskeluja. Harrastelen video- ja valokuvausta, editointia (ks. youtube) ja piirtämistä. Piirtäminen on tosin vähän jäänyt, mutta aina välillä innostun taas piirtämään :)


 Hevoshistoria
Olen ratsastanut vuodesta 2002. Aloitin ratsastuksen käymällä alkeiskurssin Keravan ratsastuskoululla, jonka käytyäni siirryin Enjalan tallille. Kävin Enjalassa 4 vuotta, ja hoidin sinä aikana 3 kertaa viikossa edesmennyttä Väiski nimistä hevosta. Silti nälkä kasvoi syödessä ja unelmoin siitä ikiomasta karvaisesta ponista niinkuin kaikki muutkin ratsastuskoululaiset. 
Jafar
Vuosia kinuttuani ja ratsastusopettajani suositusten jälkeen vanhempani vihdoin suostuivat ostamaan ensimmäisen ponin. Löysin Jeren, joka oli minulla 6.5.2006-1.2.2008 ajan. Jere oli todella opettavainen, opin sen kanssa paljon hevosen omistamisesta, vastuusta, kilpailemisen alkeita jne. 13 vuotiaana tilasin itse kengitykset, eläinlääkärit jne. Toki minulla oli aina lähellä asiantuntevia hevosihmisiä, enkä koskaan ollut ponin kanssa yksin. Mutta vanhempani eivät ikinä auttaneet muuten kuin rahallisesti ja kyyditsemisessä. Kun kasvoin ponille liian isoksi, ajatus luopumisesta oli hyvin raskas, mutta se oli kuitenkin järkevintä. Niin Jere muutti uuteen kotiin silloin 1.2.2008. Ingo du loup
 8.3.2008 löysin Lupun. Upea kilpahevonen pörröisen suomenpienhevosen jälkeen. Minulle oli tullut kamala halu kehittyä ja kilpailla. Lupun myötä pääsin kokeilemaan Marjo Pajulahti-Kiiskisen valmennuksiin, ja sille tielle olen jäänyt. Valmentauduin koko sen ajan viikottain koulu- sekä estetunneilla, mitä Lupu minulla oli. Kehityinkin todella paljon Lupun kanssa ja pääsin "sisälle" kilpailumaailmaan ja aluetasolle. Hevonen oli todella persoonallinen ja upea luonne ja siksi siitä oli todella vaikea luopua kasvettuani sillekkin liian pitkäksi. Opin hevoselta kuitenkin todella paljon tässä ajassa, ja olen niistä ajoista todella kiitollinen. En pitänyt myynnillä kiirettä, ja löysinkin mitä ihanimman kodin tälle mahtavalle hevoselle. Nykyään Lupu toimii kouluhevosena Jenny Kaasisen ratsuna. Lupu muutti Kaasisten perheelle 1.12.2009 Pornaisiin.


Colorado
25. Tammikuuta 2010 Colorado astui elämääni. 175cm Holstein-ruuna. Se oli pitkässä talvikarvassa, ja näytti suorastaan mammutilta. Näin tallin ihmisten ilmeistä kysymyksen "mitä olet mennyt ostamaan...".
Mutta silmissäni näin maailman upeimman hevosen :) Meillä tuli yhteistä taivalta melkein 5 vuotta täyteen kunnes Lore jouduttiin lopettamaan 6.10.2014 parantumattoman jalkavaivan vuoksi. Lore on elämäni hevonen eikä sitä kukaan tule koskaan korvaamaan. Loren kanssa nousin Suomen kenttäratsastuksen kärkikisoihin ja kansalliselle/kv-tasolle. Siitä en ikinä osannut edes unelmoida vielä muutama vuosi sitten. Lore toteutti unelmani. Rakkaudella muistaen.
Valmentajia
Minun päävalmentajani on tällä hetkellä Marjo Pajulahti-Kiiskinen. Olen käynyt hänen valmennuksissaan vuodesta 2008 saakka. Meidän yhteistyö pelaa hyvin ja Marjo on kehittänyt minua ratsastajana ihan mielettömästi. Marjo on ihan huippu, korvaamaton valmentaja. Olen oppinut häneltä mielettömän paljon josta olenkin todella kiitollinen.

Kuuluin myös kausilla 2013-2014 kenttäratsastuksen nuorten maajoukkueen A-renkaaseen, jota valmentaa Piia Pantsu.

Kouluratsastuksessa minua valmentaa Emilia Kaikkonen tällä hetkellä. Ollaan tehty Emilian kanssa töitä 2013 kesästä lähtien.  Empulla on hyvä ote mun ratsastukseen ja isojen hevosten kanssa työskentelyyn.

Vuoden 2013 alusta olen käynyt vakituisesti Aira Toivolan istuntavalmennuksissa. Työmaata on vielä paljon, mutta tulen jatkamaan Airan opeissa ehdottomasti tulevaisuudessakin! Voin vain suositella!

Myös näiltä valmentajilta olen hakenut oppia enemmän tai vähemmän: 
Simo Leppänen, Minna Leppälä, Juhani Eho, Kati louhikko, Karita Kotikulma, Maria Möller, Antti Jurvanen, Markus Backlund, Sanna Backlund, Seppo Laine.

Kiitos heille paljon, ilman heitä en olisi tässä! :)