Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Dantte is back!

maanantai 15. kesäkuuta 2015



Dantte on palautunut tosi hyvin ja ollut jo ratsastuksessa useamman viikon. Lauantaina oltiin Keravalla Tuija Rosenqvistin valmennuksessa. Oli kyllä superhauskaa ja Dantella oli kivaa! Vaikka hyppytaukoa olikin takana niin se silti pysyi hyvin käsissä ja saatiin välillä mukavan rentoja lähestymisiä esteille. Dantella kun on tapana innostuessaan nostaa se pää taivaisiin ja jännittää niska, silloin se hyppää selättömästi ja jalat vähän roikkuen. Eli tekniikka kärsii hurjasti kun se ei tule "valmiiksi" ennen estettä vaan juoksee kättä vasten. Sitten kun se malttaa odottaa ja tulee rennolla niskalla ja suulla esteelle niin hyppykin on paljon laadukkaampi. Uskon että kun se saa treeniä ja rutiinia niin tää rynniminen ja jännittyminen tasottuu :)

Dantte sai kaikilta osin positiivista palautetta, suoraviivainen ja rohkea hevonen. Sen kanssa pitää vaan tehdä paljon hommia ton esteiden lähestymisen suhteen että se oppisi lähestymään rennosti. Kerta kerralta se on kyllä maastoesteillä parantunut ratsastettavuudeltaan, nyt sillä oli jo ihan miellyttävää hypätä! Ylöshyppyjä Daniel ei ihan tajunnut, oli hirveästi hakemista ponnistuksen ja kinttujen asettelun kanssa, mutta muutaman toiston jälkeen sekin alkoi jotenkuten sujua. En höpötä tässä enempää, sillä saatte katsella paljon hienoja Heidi Lammin ottamia kuvia ja videokoosteen :) Laitan myös tähän pienen pätkän meidän kotiestetreeneistä viikko sitten.

Oltiin myös 9.6. tiistaina Bregon kanssa Ypäjän kisaviikolla kisaamassa tutustumisluokassa, mutta en ole kirjoittanut niistä vielä sillä elättelen vielä toiveita että saisin jostain kuvia..



























"Miten nää jalat oikeen kuuluu laittaa..." :D






30 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä niin hauska hevonen noiden jalkojensa kanssa! Hienoja kuvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin on, mahtaakohan koskaan jalat löytää paikkaansa ;) Kiitos!

      Poista
  2. :D sellanen koikkaloikkanen tuo Dantte, että oksat pois <3 Aivan ihana.

    VastaaPoista
  3. Ihana dantte! Kuinka hokitatte maastotreeneihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivalla nurmella ihan vaan kannoille tavalliset 1-1,5cm nurmihokit. Jos on liukat/märkä pohja niin sitten pidempää tai paksumpaa, ulkosyrjälle pidempää, tosi märillä kelillä saatan lisätä takajalkoihin eteen ulkokärjelle pienet hokit pitoa antamaan, mikäli hevosella on 4 hokkireijät kengissä :)

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia, Dantte on niin suloinen tsiljoonan jalkansa kanssa :D En voi myöskään lakata ihastelemasta sitä, kuinka taitava ja rauhallinen ratsastaja olet Roosa! Teidän menokin on parantunut aivan mielettömästi kerta kerralta, vaikkei varmasti ole helpoin hevonen tämä ;) Paljon tsemppiä treeneihin ja tuleviin kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kehuista :) Joo ei oo helppoa mutta parhaani yritän opetella ratsastamaan tätä hevosta ja mukautua sen mukaan. Ehkä se yhteistyö tästä hioutuu! Kiitos!

      Poista
  5. Vitsi mua naurattaa noi Dantten etuset, ristissä niin söpösti :D

    Kisaviikon kuvia oli ainakin koulusta Kanilla. Maastosta hän joutui lähtemään kesken pois, mutta kysypäs kuitenkin. Hiipuvan kuvia odottelen itsekin vielä.
    Fotomedialla oli myös maastosta kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka on kani? :) jotta osaan etsiä!

      Poista
    2. Leena Kahisaari, laita fb:n kautta hänelle viestiä :) Kuvasivustoa hänellä ei käsittääkseni enää ole.

      Poista
    3. Kiitos! Täytyypä kysyä :)

      Poista
  6. Voi noita jalkoja! :D
    Onko sulla muuten Dantella käytössä kierrenivel hypätessä? Osaisitko sä vähän tiivistää että millainen kuolain se on(ja jos haluat niin miksi olet kuolaimen Dantelle valinnut) ? Itselleni annettiin tällainen lainaan jos haluaisin testata omalle hurjalle kenttäratsulleni, joka välillä jää painamaan kättä vasten hypätessä ja etenkin maastossa. Olen vain hyvin skeptinen melkein kaikkien kuolainten suhteen, joten en uskalla herkästi kokeilla ilman taustatietoja ja pientä tutkimusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierreoliivi on käytössä :) Lorella oli sama kuolain 4v, ja toimi sillä hyvin. En itsekkään tykkään käyttää vahvoja kuolaimia, varsinkaan vipuvarrellisia, joten kierrenivelellä saa hyvin terävyyttä pidätteisiin tarvittaessa, siihen on myös vaikeampi purra kiinni. Dantella hyppäsin alkuun omppukuolaimella mutta maastoon se tartti vähän vahvempaa jarrua joten kokeilin tätä ja tällä toimii tosi hyvin :) Sinuna uskaltaisin kyllä kokeilla tätä kuolainta hyvillä mielin, ei kuitenkaan ole liian vahva norsujarru, hiukan terävämpi vain :)

      Poista
  7. ootko lihonu vai onks toi hepo pieni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh :D Itseasiassa en ole, päinvastoin. Näytän kyllä todella massiiviselta turvaliivi + paukkuliivi päällä, mutta turvallisuus on tärkeintä eikä ulkonäkö :) Ja mun metrikikintuille en kyllä voi mitään, vaikka kuinka laihduttaisin.

      Poista
  8. Että Dantte on mageen näkönen! Ja noi jalat♡♡

    VastaaPoista
  9. Upeita kuvia, kiitos Heidille ottamisesta ja sinulle jakamisesta! Dante on niin tohkeissaan. Toivottavasti pääsette pian kenttäradoille.

    VastaaPoista
  10. Danten persoonallisuus tekee teistä niin mielenkiintosen parivaljakon että teitä seurailee enemmän ku mielellään! Ihania kuvia ja hirveesti oot vieny hepoa eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Dantte on kyllä persoonallinen tapaus.

      Poista
  11. Upeita kuvia! Joutuu kyllä niin kateellisena seuraamaan teidän kenttätreenejä, kun oman ruunan kanssa juuri ehdittiin käydä muutaman kerran maastoesteillä ja sitten sillä meni jalka, eikä siitä tule enää estehevosta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä :( Todella surullista... Tällaista se on näiden hevosten kanssa, koskaan ei tiedä.. Tsmeppihali!

      Poista
  12. Oi kuinka hurmaava Dantte onkaan! Meno näyttää siltä että koko hevonen on koko sielullaan ja joka solullaan menossa niin innokkaasti että välillä jalat unohtuu matkasta ;) Hienosti ratsastat Roosa, tyylisi on ihanan rauhallinen ja reilu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kehuista :) Olen otettu. Dantte kyllä osoittaa selkeästi tykkäävänsä tosta hommasta :)

      Poista
  13. Muistatko mistä oot ostanu teidän panssarit? Hakusessa olis tuollainen, mutten oikeen löydä :D Ja myös noi kuolaimet? Meillä on ollut pelhamit ja ne ei oikein toimi meillä. En haluis käyttä kauheen vahvoja (enkä tarkoita et pelhamit ei olis vahvat XD) mut kuitenkin vähän terävempää. Mikään ei meinaa sopia :(

    VastaaPoista
  14. Hieno Dante! Täältä bongasin sinusta ja Bregosta muutaman kuvan. http://www.fotomedia.fi/index.php?action=showgal&cat=3729

    VastaaPoista