Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Maajoukkueleiri II 1.-3.3

tiistai 5. maaliskuuta 2013


 

Moikka!

Oltiin taas maajoukkueleirillä Ypäjällä edellisenä vklp:na. Leiri kesti 3 päivää ja meillä oli perjantaina kouluvalmennus, lauantaina maastovalmennus ja sunnuntaina rataesteitä. Leiri meni oikein mukavasti ja kotiintuliaisiksi lähti taas iso kasa motivaatiota ja treenivinkkejä kotityöskentelyyn!

Perjantaina oma kouluvalmennus oli vasta kahdeksan aikaan illalla, joten sain rauhassa tulla hyvissä ajoin paikalle, etsiä Loren karsinan, oman majoituspaikan
ja käydä syömässä. Kerkesin jopa katsoa 30min ajan ponien kouluvalmennusta. Täytyy sanoa että nyt meillä on kyllä paljon hienoja kenttäponeja! Niitä on tullut hirveä kasa lisää ja osalla on tosi kivan näköstä menoa! Hyvä Suomi ja ponitytöt!!! :)


Olin siis tällä kertaa yksin reissussa joten sain touhuta Loren kanssa kokonaan ihan kaksistaan ja ilman apukäsiä. Tästä syystä en saanut videomateriaalia kouluvalmennuksesta, mikä on sikäli harmi että Lore veti koulurataharjoituksen aikana jotku ihme kipulikapulitkoikkaloikat jotka olisi ollut loistava saada videolle! :D hahaa.

Kouluvalmennus meni muuten ihan oookoooo. Ekat 20min Lore oli superhyvä, herkityi istunnalle loistavasti ja kantoi itsensä hienosti. Sitä oli suorastaan ilo ja kevyt ratsastaa. Mutta sitten kun se taas rupesi väsymään niin oli mun käsivoimat ja pinna koetuksella.. Se rupesi kuumumaan ja riekkumaan kun ei enään jaksanut töitä tehdä. Mutta pikkuhiljaa pikkuiljaa :) Aluksi tehtiin taas ihan siirtymisiä ja keskilaukkoja, ja lopuksi tultiin sitten yhtä kenttäkilpailuohjelmaa rataharjoituksena. Tuija kehui että koko hevosen sivukuva on muuttunut paljon paljon parempaan suuntaan ja että se rupeaa kantamaan itseään paljon rehellisemmin ja paremmassa muodossa. Hyvähyvä, tästä on hyvä jatkaa!


Meikä poseeraa ja Lorea hävettää.. mikäköhän xD
Lauantaina meillä oli sitten iltapäivästä maastoestetreenit haimi-hallissa. Esteet eivät taaskaan olleet mitenkään erityisiä tai isoja, mutta ihan mukava päästä hyppäämään isommassa hallissa ja reippaammassa vauhdissa :) Aluksi tehtiin taas vähän laukkatreeniä alkuun ja sitten hypättiin paria linjaa verryttelyksi  ja lopuksi rataa. Tällä kertaa mukana oli mannerheimin risueste, joka oli 1* este. Lore oli ihan intopinkeenä ja kiikutti mua moneen otteeseen ja veti parit pukitkin. Harmi kun kaikki ei tullut videolle, vaan yksi erikoinen koikkaloikkahyppy tuli taltioitua :D Tunti meni tosi kivasti ja Lorella oli huippu hauskaa, tule tule kesä ja kenttäkisat pian!!

Heti valmennuksen jälkeen meillä oli ohjattua liikuntaa. Pelattiin sisähallissa jalkapalloa ja koripalloa Kunnon kontaktilajeja sanon minä! xD Korispelin jälkeen oli kunnon hiki ja yhdellä meistä oli kädessä pari verinaarmuakin, kukaan ei tunnustanut kenen kynsistä ne oli tullut xD hahahah. Pelien jälkeen meillä oli vielä viesti kisaa missä meidän piti juosten kiertää tötsiä ja sitten tehdä matolla sellasia ihmeellisiä hyppyliikesarjoja joissa lihakset oli kyllä kovilla! Mutta meidän joukkue voitti ;) kjehkjeh!


Illalla oli sitten vielä kokous Piian kanssa kisasuunnitelmista ja tavotteista. Tuija esitteli mut Piialle ja kerroin vähän Loresta, meidän historiasta ja tämän kauden tavotteista :) Tämän jälkeen käytiin tallissa vielä siivoomassa boxit ja ruokkimassa hevoset ja sitten iltapalalle ja nukkumaan! Tai no, valvottiin Juulian kanssa taas puoleen yöhön niinkuin perjantai-lauantai välisenäkin yönä :D minkäs sille voi kun juttua riittää... hehee!

Sunnuntaina aamusta pakkailinkin jo osan kamoista valmiiksi autoon. Meillä oli jo aamusta estevalmennus ja päästiin jo iltapäivästä lähtemään kotiin. Hypättiin rataa opistohallissa. Aluksi verkattiin pystyllä ja okserilla ja sen jälkeen hypättiin suoraan rata. Lore oli jo selkeästi väsynyt eikä ylimääräisiä paukkuja enään ollut. Mutta hienosti se keskittyi ja suoriutui tunnista. Se oli tasainen ja hyvä tuoda esteille, nyt tuntui että rupee taas pikkuhiljaa löytymään se ratatempo ja rentous hyppäämiseen! Hypättiin aluksi rata n. 110cm korkeudella ja sitten hypättiin lopuksi vähän pienempi rata niin että osa esteistä oli 120cm.


 Tuijalta tuli hyvää palautetta. Maailman varovaisin hevonenhan Lore ei enään rataesteillä ole, varsinkaan väsyneenä. Se on se kuuluisa "kenttähevos-syndrooma". Mutta hienosti se jaksoi tsempata ja suorittaa kuuliaisesti. Nyt täytyy vaan treenata hirmuisesti sitä koulua, koska se on kaiken A ja O! Jos koulusta tulee kisoissa hyväs pisteet niin on hyvä etulyöntiasema loppukisaan, ja yksi puomi ei välttämättä haittaa!

Treenien jälkeen hoidin Loren pois, pakkasin loput kamat ja kävin vielä syömässä ja juttelemassa leirikavereiden kanssa. Tämän jälkeen tallustin takaisin kurssikeskukselta tallille ja pakkasin Loren autoon, siivosin karsinan ja lähdin ajamaan kotia kohti aurinkoisessa pakkassäässä :)



Leiristä jäi taas tosi hyvä maku suuhun. Hevonen sekä ratsastaja lähti kotiin rättiväsyneinä mutta tyytyväisinä! Nyt jatketaan hirmuisesti treenejä kotona ja seuraava leiri onkin vasta toukokuussa ja silloin hypätään molempina päivinä maastoesteitä ulkona, jee!!

Torstaina meille tulee Hockus pitämään kouluvalmennusta, odotan innolla!! Yritän saada jonkun kaverin kuvaamaan sinne niin saisin teille vähän kuvamateriaalia ;) Muttamutta, en lupaa mitään! Tässä vielä lopuksi videokoostetta maastoesteiltä ja rataesteiltä! Kiitos Lotalle maastoesteiden kuvaamisesta ja Hennalle rataesteiden kuvaamisesta! :) Jaaa kiitos taas super-sennille kuvien ottamisesta! <3


p.s. Tilasin Lorelle uudet maastosuojat.... VALKOISET! Vähän erillaiset, mitäs tykkäätte? ;)





p.p.s Jos jollain sattuu olee 40-41 kokosia mustia nahkasaappaita myynnissä niin saa tarjota! Erityisesti olis hakusessa MH:n supreme high riderit long-narrow varrella! :)

12 kommenttia:

  1. tosi kiva kun oot herättäny blogin taas henkiin, sun juttuja on kiva lukea :) tsemppiä kotitreeneihin, hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Joo yritän nyt kovasti keretä päivittämään, tykkään kyllä bloggaamisesta ja nyt kun mun ja Loren elämässä rupee taas tapahtumaan jotain niin niistä on myös helpompi kirjottaa tänne! :D

      Poista
  2. Hienot suojat, nythän voit palauttaa mun omat sitten?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu tääl ne on mun huonees pestyinä odottamassa palautusta ;) hihi

      Poista
  3. ootte niin taitavia! :) Mikä kyprä sulla muuten on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mul on CO:n Ayr8 nahkakypärä pinkillä keskiosalla :)

      Poista
  4. Sun esteistunta on niin täydellinen!! Tosi hienolta näyttää olet tosi hyvä esikuva, vaikka sulla aina ei ole mennyt kaikki ihan täydellisesti, martingaali on hajonnut, lore on sairastellur jne. Niin olet silti iloinen ja jaksat aina tsempata, ja sun ratsastus on mennyt tosi paljon eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Ihanaa saada positiivista palautetta. Joo ei siinä auta muuta ku vaan tsempata ja jatkaa eteenpäin kohti unelmia, vastoinkäymisistä huolimatta! :)

      Poista
  5. Terve!

    Mitkä noi suojat on ja mistä ne hankit?

    Hienoa teidän meno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) Tilasin suojat premier equinelta englannista! :)
      Kiitoksia paljon!

      Poista
  6. vitsi lore on niin komea heppa:)

    VastaaPoista
  7. Mulla myynnissä vanhemmat Soubiracit! Kuva ja mitat: http://pennien.blogspot.fi/p/markkinat.html Me nähtiinkin Ypäjällä, meillä oli ne ponit siinä naapuribokseissa... ;)

    VastaaPoista